Державне регулювання діяльності аеропортів і цивільних аеродромів - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Прикарпатський юридичний вісник. – 2018. – Вип. 2 (23), т. 3. – С. 119-124, 2018)
У статті наголошується на важливості визначення сутності та змісту державного регулювання діяльності аеропортів і цивільних аеродромів. Запропоновано авторське визначення поняття «державне регулювання діяльності аеропортів і цивільних аеродромів». Здійснено аналіз нормативно-правових актів, на рівні яких закріплено правові засади діяльності аеропортів і цивільних аеродромів, з урахуванням їх юридичної сили.

The article emphasizes the importance of definition the essence and content of state regulation of airports and civil airfields. Suggested author's definition of "state regulation activities of airports and civil airfields ". The analysis of normative-legal acts at the level of which is carried out the legal bases of activity of airports and civil airfields, taking into account their legal force are fixed.

В статье подчеркивается важность определения сущности и содержания государственного регулирования деятельности аэропортов и гражданских аэродромов. Предложено авторское определение понятия «государственное регулирование деятельности аэропортов и гражданских аэродромов». Осуществлен анализ нормативно-правовых актов, на уровне которых закреплены правовые основы деятельности аэропортов и гражданских аэродромов, с учетом их юридической силы.
State regulation of the activities of airports and civilian airfields
Государственное регулирование деятельности аэропортов и гражданских аэродромов
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державне регулювання; государственное регулирование; state regulation; аеропорти; аэропорты; airports; аеродроми; аэродромы; airfields; правові засади; правовые основы; legal principles