Щодо питання гендерної рівності сектору безпеки та оборони - Клочко, А. М.; Klochko, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6898-964X; Борисова, Л. В.; Borysova, L. V.; Помаза-Пономаренко, А. Л.; Pomaza-Ponomarenko, A. L.; Удянський, М .М.; Udianskyi, M. M.; Кравченко, Є. О.; Kravchenko, Ye. O. (Вісник Національного університету цивільного захисту України. Сер. : Держ. управління. – 2021. – Вип. 2 (15). – С. 106-116, 2021)
Вивчено позитивний європейський і світовий досвід в межах обраної проблематики дослідження, що дозволив зробити висновок щодо доцільності забезпечення в практиці формування державної політики принципів гендерної рівності. Проаналізовано методи, методики та інструменти забезпечення гендерної рівності, спрямовані на імплементацію міжнародно-правових стандартів із питань гендерної рівності та недискримінації, виконання зобов’язань за міжнародними договорами України, законами й підзаконними актами, зокрема відомчими.

The positive European and world experience within the selected research issues was studied, which allowed to draw a conclusion about the expediency of ensuring the principles of gender equality in the practice of state policy formation. The methods, techniques and tools for ensuring gender equality aimed at the implementation of international legal standards on issues of gender equality and non-discrimination, fulfillment of obligations under international treaties of Ukraine, laws and by-laws, in particular departmental ones, were analyzed.

Изучен положительный европейский и мировой опыт в рамках избранной проблематики исследования, что позволило сделать вывод о целесообразности обеспечения в практике формирования государственной политики принципов гендерного равенства. Проанализированы методы, методики и инструменты обеспечения гендерного равенства, направленные на имплементацию международно-правовых стандартов по вопросам гендерного равенства и не дискриминации, выполнение обязательств по международным договорам Украины, законам и подзаконным актам, в частности ведомственным.
On gender equality in the security and defense sector
Клочко, А. М. Щодо питання гендерної рівності сектору безпеки та оборони / А. М. Клочко, Л. В. Борисова, А. Л. Помаза-Пономаренко, М. М. Удянський, Є. О. Кравченко // Вісник Національного університету цивільного захисту України. Сер. : Держ. управління. – 2021. – Вип. 2 (15). – С. 106-116. - DOI: 10.52363/2414-5866-2021-2-13.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; сектор безпеки та оборони; security and defense sector; сектор безопасности и обороны; гендер; gender; гендерна рівність; gender equality; гендерное равенство; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт