Деякі аспекти діяльності Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками зі здійснення контролю за якістю лікарських засобів - Птухіна, О. В.; Ptukhina, O. V. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 81-83, 2021)
Визначено, що діяльність Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками з здійснення контролю за якості лікарських засобів становить собою сукупність дій щодо спостереження за функціонуванням відповідного об’єкта контролю з метою: а) отримання об’єктивної та достовірної інформації про нього; б) застосування заходів щодо попередження правопорушень (з правом прямого втручання в оперативну діяльність об’єкта контролю); в) надання допомоги підконтрольній структурі у поновленні законності і дисципліни; г) встановлення причин і умов, що сприяють порушенню вимог правових норм; д) вжиття заходів щодо притягнення до правової відповідальності винних осіб.

It was determined that the activity of the State Service of Ukraine for medicinal products and control of by drugs for the implementation of control over the quality of medicinal products is a set of actions regarding the monitoring of the functioning of the corresponding object of control with for the purpose of: a) obtaining objective and reliable information about him; b) application measures to prevent offenses (with the right to directly intervene in operational activity of the object of control); c) providing assistance to the controlled structure in restoring legality and discipline; d) establishing the causes and conditions contributing to the violation requirements of legal norms; e) taking measures to bring the guilty persons to justice.

Определено, что деятельность Государственной службы Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками по осуществлению контроля качества лекарственных средств представляет собой совокупность действий по наблюдению за функционированием соответствующего объекта контроля с целью: а) получение объективной и достоверной информации о нем; б) применение мер по предупреждению правонарушений (с правом прямого вмешательства в оперативную деятельность объекта контроля); в) оказание помощи подконтрольной структуре в обновлении законности и дисциплины; г) установление причин и условий, способствующих нарушению требований правовых норм; д) принятие мер по привлечению к правовой ответственности виновных лиц.
Keywords: Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками; State Service of Ukraine for Medicinal Products and Drug Control; Государственная служба Украины по лекарственным средствам и контролю за наркотиками; Держлікслужба; контроль; control; якість лікарських засобів; quality of medicines; качество лекарственных средств