Психологічні чинники підліткового бродяжництва - Геращенко, О. В.; Gerashchenko, O. V. (Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.). – Харків, 2016. – С. 170-172, 2016)
Розглянуто теоретичні аспекти проблеми бездоглядності та бродяжництва підлітків. Показано, що бродяжництво – мультифакторний феномен, в основі якого лежать соціально-економічні, соціально-психологічні та психологічні чинники, які результуються у переживанні підлітком безпосередніх причин самовільного залишення домівки.

Theoretical aspects of the problem of neglect and vagrancy are considered teenagers It is shown that vagrancy is a multifactorial phenomenon, the basis of which there are socio-economic, socio-psychological and psychological factors that result in the adolescent experiencing the immediate causes of voluntary abandonment homes.

Рассмотрены теоретические аспекты проблемы безнадзорности и бродяжничества подростков. Показано, что бродяжничество – мультифакторный феномен, в основе которого лежат социально-экономические, социально-психологические и психологические факторы, которые результируются в переживании подростком непосредственных причин самовольного ухода дома.
Геращенко, О. В. Психологічні чинники підліткового бродяжництва / Олег Володимирович Геращенко // Бочаровські читання : матеріали наук.-практ. конф. [з міжнар. участю], присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 18 берез. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 170-172.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бродяжництво; vagrancy; бродяжничество; підлітки; teenagers; подростки; психологічні чинники; psychological factors; психологические факторы; дромоманія; dromomania; дромомания