Завдання і зміст процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, учинених групою осіб - Пчеліна, О. В.; Pchelina, O. V.; Пчеліна Оксана Василівна (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2021. – № 2 (93). – С. 296-302, 2021)
Проаналізовано наукові підходи до трактування поняття та значення інституту процесуального керівництва досудовим розслідуванням узагалі, а також з урахуванням специфіки кримінальних правопорушень, учинених групою осіб. Аргументовано, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням є однією з функцій прокурора, спрямованою на забезпечення ефективності кримінального провадження, яка, безперечно, реалізується як процесуальна форма взаємодії з відповідними органами досудового розслідування. Визначено поняття та зміст процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, учинених групою осіб.

Scientific approaches to the interpretation of the concept and significance of the institution of procedural guidance of pre-trial investigation in general, as well as taking into account the specifics of criminal offenses committed by a group of persons are analyzed. It is argued that the procedural management of the pre-trial investigation is one of the functions of the prosecutor, aimed at ensuring the effectiveness of criminal proceedings, which, of course, is implemented as a procedural form of interaction with the relevant pre-trial investigation bodies. The concept and content of procedural guidance of pre-trial investigation of criminal offenses committed by a group of persons are defined.

Проанализированы научные подходы к трактовке понятия и значению института процессуального руководства досудебным расследованием вообще, а также с учетом специфики уголовных правонарушений, совершенных группой лиц. Аргументировано, что процессуальное руководство досудебным расследованием является одной из функций прокурора, направленной на обеспечение эффективности уголовного производства, которая, безусловно, реализуется как процессуальная форма взаимодействия с соответствующими органами досудебного расследования. Определены понятие и содержание процессуального руководства досудебным расследованием уголовных правонарушений, совершенных группой лиц.
Tasks and Content of procedural Guidance of Pre-Trial Investigation of Criminal Offenses Committed by a Group of Persons
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; процесуальне керівництво; процессуальное руководство; procedural guidance; досудове розслідування; досудебное расследование; pre-trial investigation; повноваження прокурора; полномочия прокурора; powers of the prosecutor; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; прокурорський нагляд; прокурорский надзор; prosecutorial supervision; кримінальні правопорушення, вчинені групою осіб; уголовные правонарушения, совершенные группой лиц; criminal offenses committed by a group of persons; розслідування кримінальних правопорушень, учинених групою осіб; расследование уголовных правонарушений, совершенных группой лиц; investigation of criminal offenses committed by a group of persons