Розмежування правовідносин, які виникають з питань забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування - Чорна, А. М.; Chorna, A. M.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0519-7300 (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2017. – Вип. 2. – С. 130-142, 2017)
У статті на основі наукових позицій вчених, а також нормативно-правових актів визначено яким чином розмежовуються правовідносини, що виникають з питань забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування. Відзначено, що правовідносини у сфері оподаткування в основному носять майновий характер і безпосередньо пов’язані зі здійсненням податкових платежів зобов’язаними особами.

On the basis of scientifically scientists and regulations defined delineating how the legal relations arising on the rights of entrepreneurs in the field of taxation. It is noted that the legal taxation mainly of material nature and are directly attributable tax payments obligated persons.

В статье на основе научных позиций ученых, а также нормативно-правовых актов определено каким образом разграничиваются правоотношения, возникающие по вопросам обеспечения прав субъектов предпринимательской деятельности в сфере налогообложения. Отмечено, что правоотношения в сфере налогообложения в основном носят имущественный характер и напрямую связаны с осуществлением налоговых платежей обязанными лицами.
Чорна, А. М. Розмежування правовідносин, які виникають з питань забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування / Чорна А. М. // Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія» . – 2017. – Вип. 2. – С. 130-142.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Податкове право. Tax law. Налоговое право; правовідносини; правоотношения; legal relations; розмежування правовідносин; разграничение правоотношений; delimitation legal relations; підприємницька діяльність; предпринимательская деятельность; entrepreneurship; суб’єкти підприємницької діяльності; субъекты предпринимательской деятельности; subjects of economic activity; оподаткування; налогообложение; taxation