Роль поліції у забезпечені правопорядку та безпеки під час воєнного стану - Титович, А. О.; Tytovych, A. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 452-454, 2025)
Національна поліція України відіграє провідну роль в забезпечені правопорядку та безпеки серед населення України. Військові конфлікти, кризові ситуації та надзвичайні обставини ведуть до дестабілізації громадського порядку, зростання злочинності, мародерства та диверсійної активності. У таких умовах ефективна робота поліції необхідна для захисту цивільних прав, запобігання заворушенням та підтримці стабільності в державі.

The National Police of Ukraine plays a leading role in ensuring law and order and security among the population of Ukraine. Military conflicts, crisis situations and emergency circumstances lead to the destabilization of public order, the growth of crime, looting and sabotage activities. In such conditions, effective police work is necessary to protect civil rights, prevent unrest and maintain stability in the state.
Keywords: Національна поліція України; забезпечення правопорядку та безпеки; умови воєнного стану; National Police of Ukraine; ensuring law and order and security; martial law conditions