Використання безпілотних літальних апаратів як шлях розвитку системи контролю за безпекою на дорозі - Шульга, В. П.; Shulha, V. P.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4356-7288 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 58-61, 2022)
Зазначено, що завдяки технологіям, що вдосконалюються, цілком можливо, що при повсюдному впровадженні БПЛА у минуле відійдуть стаціонарні камери, які використовувалися з метою стеження за дотриманням правил дорожнього руху. За допомогою БПЛА можна одночасно вирішити різні складні ситуації, що виникають під час проведення слідчих дій, у процесі розкриття та розслідування злочинів за будь-яких погодних умов.

Отмечено, что благодаря совершенствующимся технологиям вполне возможно, что при повсеместном внедрении БПЛА в прошлое отойдут стационарные камеры, которые использовались с целью слежения за соблюдением правил дорожного движения. С помощью БПЛА можно одновременно решить различные сложные ситуации, возникающие при проведении следственных действий, в процессе раскрытия и расследования преступлений в любых погодных условиях.

t is noted that thanks to improving technologies, it is quite possible that with the widespread introduction of UAVs, stationary cameras that were used to monitor compliance with traffic rules will become a thing of the past. With the help of UAVs, it is possible to simultaneously solve various complex situations that arise during the conduct of investigative actions, in the process of detecting and investigating crimes in all weather conditions.
Шульга В. П. Використання безпілотних літальних апаратів як шлях розвитку системи контролю за безпекою на дорозі / В. П. Шульга / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 58-61.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; органи поліції; Україна. Ukraine. Украина; використання безпілотних літальних апаратів; использование беспилотных летательных аппаратов; use of unmanned aerial vehicles; безпілотні літальні апарати; беспилотные летательные аппараты; unmanned aerial vehicles; БПЛА; вдосконалення технологій; совершенствование технологий; technology improvement; попередження і виявлення правопорушень; предупреждение и выявление правонарушений; prevention and detection of offenses; огляд території; осмотр территории; inspection of the territory; моніторинг за дорожньою ситуацією; мониторинг по дорожной ситуации; traffic monitoring; безпека на дорозі; безопасность на дороге; road safety