Щодо методики розслідування незаконної порубки і контрабанди лісу, вчиненої організованою злочинною групою - Новицький, А. О.; Novytskyi, A. O.; Антон Новицький (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 262-264, 2020)
Вказано що розробка та впровадження у практичну діяльність органів досудового розслідування ґрунтовної методики розслідування незаконної порубки і контрабанди лісу, вчиненої організованою злочинною групою, дозволить вирішити ряд стратегічних та криміналістичних завдань. Оптимізує сили та засоби, необхідні для забезпечення розслідування цих кримінальних правопорушень, а також встановить стійкі зв’язки між окремими елементами їх криміналістичної характеристики.

It is indicated that the development and implementation into the practical activity of the pre-trial investigation bodies of a thorough methodology for the investigation of illegal felling and smuggling of forest committed by an organized criminal group will allow solving a number of strategic and forensic tasks. It will optimize the forces and means necessary to ensure the investigation of these criminal offenses, as well as establish stable connections between individual elements of their forensic characteristics.

Указано, что разработка и внедрение в практическую деятельность органов досудебного расследования обоснованной методики расследования незаконной порубки и контрабанды леса, совершенной организованной преступной группой, позволит решить ряд стратегических и криминалистических задач. Оптимизирует силы и средства, необходимые для расследования этих уголовных правонарушений, а также установит устойчивые связи между отдельными элементами их криминалистической характеристики.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; методика розслідування злочинів; незаконна порубка лісу; illegal logging; незаконная порубка леса; методика расследования преступлений; method of crime investigation; контрабанда лісу; forest smuggling; контрабанда леса; організована злочинна група; organized criminal group; организованная преступная группа