Методи виявлення та документування незаконних дій з психотропними речовинами, вчинених неповнолітніми - Шпак, М. О.; Shpak, M. O. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 лист. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 97-99, 2021)
Підкреслено, що забезпечення ефективного виявлення та документування незаконних дій з психотропними речовинами, вчинених неповнолітніми, вимагає комплексного підходу, що включає як оперативно-розшукові методи, так і криміналістичні технології. Важливим є врахування специфіки роботи з неповнолітніми, що передбачає дотримання їх прав та захисту від можливого негативного впливу під час слідчих дій.

It is emphasized that ensuring effective detection and documentation of illegal actions with psychotropic substances committed by minors requires a comprehensive approach, which includes both operative and investigative methods and forensic technologies. It is important to take into account the specifics of working with minors, which involves observing their rights and protecting them from possible negative influence during investigative actions.

Подчеркнуто, что обеспечение эффективного выявления и документирования незаконных действий с психотропными веществами, совершенных несовершеннолетними, требует комплексного подхода, включающего как оперативно-розыскные методы, так и криминалистические технологии. Важно учитывать специфику работы с несовершеннолетними, что предполагает соблюдение их прав и защиты от возможного негативного влияния во время следственных действий.
Keywords: неповнолітні; незаконний обіг психотропних речовин; виявлення; документування; minors; illegal trafficking of psychotropic substances; detection; documentation; несовершеннолетние; незаконное обращение психотропных веществ; обнаружение; документирование