Основи аеродинаміки та динаміки польоту. Частина ІІ. Динаміка польотів : навчальний посібник - Тягній, В. Г.; Tiahnii, V. H.; Ємець, В. В.; Yemets, V. V. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У навчальному посібнику розглянуто теоретичні основи аналізу закономірностей динаміки сталого руху одногвинтового вертольоту, принципи його балансування, поняття про центрування, характеристики стійкості та керованості вертольоту. Навчальний посібник розроблено для здобувачів освіти галузі знань 27 «Транспорт», спеціальності 272 «Авіаційний транспорт», спеціалізацій «Аеронавігація» і «Технічне обслуговування та ремонт ПС і авіадвигунів».

The textbook examines the theoretical foundations of the analysis of the regularities of the steady motion dynamics of a single-screw helicopter, the principles of its balancing, the concept of centering, the stability and controllability characteristics of a helicopter. The study guide was developed for students of education in the field of knowledge 27 "Transport", specialty 272 "Air transport", specializations "Aeronautics" and "Maintenance and repair of aircraft and aircraft engines".

В учебном пособии рассмотрены теоретические основы анализа закономерностей динамики устойчивого движения одновинтового вертолета, принципы его балансировки, понятия о центровке, характеристиках устойчивости и управляемости вертолета. Учебное пособие разработано для соискателей образования знаний 27 «Транспорт», специальности 272 «Авиационный транспорт», специализаций «Аэронавигация» и «Техническое обслуживание и ремонт ВС и авиадвигателей».
Keywords: Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна; вертольот; helicopter; вертолет; динаміка польоту; flight dynamics; динамика полета; аеродинаміка; aerodynamics; аэродинамика; літальні апарати; летательные аппараты; flying machines; усталений рух літальних апаратів; steady movement of aircraft; установившееся движение летательных аппаратов; неусталений рух літальних апаратів