Діяльність спеціалізованого суду Німеччини з вирішення сімейних спорів - Канішева, К. М.; Kanisheva, K. M. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2007. - Вип. 36. - С. 309 - 315, 2007)
Розглянуто загальний огляд діяльності спеціалізованих сімейних судів Німеччини, охарактеризовано спеціалізацію, як яскраво виражену рису німецької судової влади. Сконцентровано увагу на певній сфері права і отримано більш глибокі спеціальні знання і досвід. Практика деяких держав показує, що розумна спеціалізація (як окремої гілки судової системи, так і судів в рамках єдиної судової системи) є одним з чинників, що лежать в основі створення ефективного правосуддя. Рассмотрены общий обзор деятельности специализированных семейных судов Германии, охарактеризованы специализацию, как ярко выраженную черту немецкой судебной власти. Сконцентрировано внимание на определенной области права и получено более глубокие специальные знания и опыт. Практика некоторых государств показывает, что разумная специализация (как отдельной ветви судебной системы, так и судов в рамках единой судебной системы) является одним из факторов, лежащих в основе создания эффективного правосудия. The overview of the activity of specialized family courts in Germany is considered, the specialization is characterized as a pronounced feature of the German judiciary. The focus is on a particular area of law and a deeper specialist knowledge and experience is gained. The practice of some states shows that reasonable specialization (both as a separate branch of the judiciary and courts within a single judicial system) is one of the factors underlying the creation of effective justice.
Канішева, К. М. Діяльність спеціалізованого суду Німеччини з вирішення сімейних спорів / К. М. Канішева // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2007. – Вип. 36. – С. 309-315.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; сімейний суд; family court; семейный суд; спеціалізація; специализация; specialization; сімейні спори; family disputes; семейные споры