Правове регулювання дозвільної діяльності у сфері містобудування - Резніченко, В. О.; Reznichenko, V. O. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2014. - Вип. 28, т. 2. - С. 171-175, 2014)
Розглянуто систему нормативно-правових актів, якими регламентується дозвільна діяльність у сфері містобудування. Обгрунтовано необхідність прийняття Містобудівного кодексу України та наголошено на запровадженні містобудівельного права, яке має власну джерельну базу, а це у свою чергу є додатковим аргументом для можливості віднесення його до окремої підгалузі адміністративного права України.

The system of normative legal acts regulating permitting activity in the field of urban planning is considered. The necessity of adopting the Urban Planning Code of Ukraine is substantiated and the introduction of urban planning law, which has its own source base, is emphasized, and this, in turn, is an additional argument for the possibility of assigning it to a separate sub-branch of administrative law of Ukraine.

Рассмотрена система нормативно-правовых актов, регламентирующих разрешительную деятельность в сфере градостроительства. Обоснована необходимость принятия Градостроительного кодекса Украины и подчеркивается введение градостроительного права, которое имеет собственную базу источников, а это в свою очередь является дополнительным аргументом для возможности отнесения его к отдельной подотрасли административного права Украины.
Keywords: правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; дозвільна діяльність; leisure activity; разрешительная деятельность; документ дозвільного характеру; document of a permissive nature; документ разрешительного характера; містобудування; urban planning; градостроительство; містобудівельна діяльність; urban development activity; градостроительная деятельность