Вплив міжнародно-правових стандартів цивільного судочинства на розгляд справ про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави - Кройтор, В. А.; Kroitor, V. A. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 53-58, 2024)
Досліджено вплив міжнародно-правових стандартів на цивільне судочинство на прикладі справ визнання необґрунтованими активів і стягнення їх у дохід держави. Підкреслено, що окремі питання у сфері відправлення правосуддя в цивільному судочинстві потребують подальшого удосконалення, зокрема, виходячи зі змісту прецедентної практики ЄСПЛ.

The impact of international legal standards on civil justice is studied using the example of cases of recognition of assets as unfounded and their collection into state revenue. It is emphasized that certain issues in the field of administration of justice in civil proceedings need further improvement, in particular, based on the content of precedent practice of the ECtHR.

Исследовано влияние международно-правовых стандартов на гражданское судопроизводство на примере дел признания необоснованными активов и взыскания их в доход государства. Подчеркнуто, что отдельные вопросы в сфере отправления правосудия в гражданском судопроизводстве нуждаются в дальнейшем усовершенствовании, в частности, исходя из содержания прецедентной практики ЕСПЧ.
Keywords: цивільне судочинство; міжнародно-правові стандарти; конфіскація необґрунтованих активів; визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави; civil proceedings; international legal standards; confiscation of unjustified assets; recognition of unjustified assets and their collection into state income; гражданское судопроизводство; международно-правовые стандарты; конфискация необоснованных активов; признание необоснованными активов и их взыскание в доход государства