«Фактичне об’єднання» в контексті самочинного будівницва - Савченко, А. С.; Savchenko, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3650-4289 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 194-196., 2019)
Зазначено, що реконструйований об’єкт – це об’єкт, створений в результаті перетворення раніше існуючого об’єкту нерухомості, який призвів до появи нового об’єкта нерухомого майна. Отже, залежно від виду поліпшення експлуатаційних показників об’єкта реконструкції будівництво поділяється на перепланування та переобладнання. Метою яких є модернізація конструкцій будівель (споруд), покращення їх планування, які супроводжуються зміною будівельних габаритів об’єкта.

It is noted that a reconstructed object is an object created as a result of the transformation of a pre-existing real estate object, which led to the emergence of a new real estate object. Consequently, depending on the type of improvement in the performance of the reconstruction object, construction is divided into redevelopment and re-equipment. The purpose of which is to modernize the structures of buildings (structures), improve their layout, accompanied by a change in the building dimensions of the object.

Отмечено, что реконструированный объект – это объект, созданный в результате преобразования ранее существовавшего объекта недвижимости, приведшего к появлению нового объекта недвижимого имущества. Следовательно, в зависимости от вида улучшения эксплуатационных показателей объекта реконструкции строительство делится на перепланировку и переоборудование. Целью которых является модернизация конструкций зданий (сооружений), улучшение их планировки, сопровождающиеся изменением строительных габаритов объекта.
Савченко, А. С. «Фактичне об’єднання» в контексті самочинного будівницва / А. С. Савченко // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна, (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 194-196.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; самочинне будівництво; самовольное строительство; unauthorized construction; реконструкція; реконструкция; reconstruction; перепланування об’єкта; перепланировка объекта; object redevelopment; переобладнання об’єкта; переоборудование объекта; facility refurbishment; модернізація конструкцій будівель; модернизация конструкций зданий; modernization of building structures; дозвіл на будівництво; разрешение на строительство; building permit; самочинна реконструкція об’єкта; самовольная реконструкция объекта; unauthorized reconstruction of the object