Правові проблеми визначення терміна «фінансові розслідування»: шляхи врегулювання - Погорілець, О. В.; Pohorilets, O. V.; Олена Погорілець (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 206-210, 2025)
Зазначено, щоб забезпечити умови для формування єдиного підходу в практичній діяльності правоохоронних органів, поняття «фінансові розслідування» підлягає адаптації до практики. За відсутності національної правової доктрини щодо терміну «фінансове розслідування» необхідно терміново внести відповідні зміни до Кримінального процесуального кодексу України.

It is noted that in order to ensure the conditions for the formation of a unified approach in the practical activities of law enforcement agencies, the concept of "financial investigations" must be adapted to practice. In the absence of a national legal doctrine regarding the term "financial investigation", it is necessary to urgently make appropriate amendments to the Criminal Procedure Code of Ukraine.
Keywords: фінансові розслідування; досудове розслідування; термінологія; правове регулювання; financial investigations; pre-trial investigation; terminology; legal regulation