Легальна (офіційна) юридична дефініція форм юридичної відповідальності у законодавстві України - Калєніченко, Л. І.; Kalenichenko, L. I.; Калєніченко Лідія Іванівна (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Юридичні науки. – 2016. – Вип. 2, т. 1. – С. 11-14, 2016)
У статті автор аналізує стан закріплення на нормативно-правовому рівні дефініції «юридична відповідальність» та її основні форми.

The author analyzes the state of attachment to the regulatory and legal level, the definition of «legal responsibility» and its basic forms.

В статье автор анализирует состояние закрепления на нормативно-правовом уровне дефиниции «юридическая ответственность» и ее основные формы.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; відповідальність; юридична відповідальність; конституційна відповідальність; адміністративно-правова відповідальність; кримінальна відповідальність; цивільно-правова відповідальність; ответственность; юридическая ответственность; конституционная ответственность; административно-правовая ответственность; уголовная ответственность; гражданско-правовая ответственность; responsibility; legal responsibility; constitutional responsibility; administrative liability; criminal liability; civil liability