Напрямки підвищення ефективності управлінської діяльності в сфері організації профілактики правопорушень - Макаренко, О. М.; Makarenko, O. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 313-318, 2004)
Зазначено, що росту злочинності поряд з об'єктивними чинниками сприяє і недостатня результативність профілактичної діяльності органів внутрішніх справ, що є наслідком відтоку кваліфікованих кадрів і зниження професійного рівня працівників, а також послаблення виконавчої дисципліни, невирішеності багатьох проблем правового, кадрового, фінансового, матеріально-технічного забезпечення, соціального захисту особового складу. Отмечено, что росту преступности наряду с объективными факторами способствует и недостаточная результативность профилактической деятельности органов внутренних дел, является следствием оттока квалифицированных кадров и снижение профессионального уровня работников, а также ослабление исполнительной дисциплины, нерешенности многих проблем правового, кадрового, финансового, материально-технического обеспечения, социальной защиты личного состава. It is noted that the increase in crime along with objective factors is also facilitated by the insufficient effectiveness of the preventive activities of the internal affairs bodies, is a consequence of the outflow of qualified personnel and a decrease in the professional level of employees, as well as a weakening of executive discipline and the unresolved many problems of legal, personnel, financial, material and technical support, social protection of personnel.
Макаренко, О. М. Напрямки підвищення ефективності управлінської діяльності в сфері організації профілактики правопорушень / О. М. Макаренко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 313-318
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; управлінська діяльність; управленческая деятельность; management activity; профілактика правопорушень; профилактика правонарушений; crime prevention; профілактична діяльність органів внутрішніх справ; профилактическая деятельность органов внутренних дел; preventive activities of the internal affairs bodies