Ситуаційна зумовленість побудови та реалізації програм провадження окремих слідчих (розшукових) дій - Хань, О. О.; Khan, O. O.; Хань Олександр (Науковий вісник Сіверщини. Серія : Право. - 2020. - № 3 (11). - С. 100-111, 2020)
Доведено, що побудова програм провадження окремих слідчих (розшукових) дій має відбуватися відповідно до типових ситуацій, виокремлених у науці на підставі аналізу результатів судово-слідчої практики. Визначено, що для досягнення мети криміналістичного програмування слідчу (розшукову) дію будь-якого виду слід уявити як певну послідовність ситуацій, що змінює одна одну. Різноманітність типових ситуацій, що мають місце під час провадження слідчих (розшукових) дій, викликають необхідність диференційованого підходу до побудови програм їх провадження.

It is proved that the construction of programs for individual investigative (search) actions should take place in accordance with the typical situations identified in science on the basis of analysis of the results of forensic practice. It is determined that to achieve the goal of forensic programming investigator (search) action of any kind should be represented as a certain sequence of situations that change each other. The variety of typical situations that occur during the conduct of investigative (search) actions, necessitates a differentiated approach to the construction of programs for their implementation.

Доказано, что построение программ проведения отдельных следственных (розыскных) действий должно происходить в соответствии с типичными ситуациями, выделенными в науке на основании анализа результатов судебно-следственной практики. Определено, что для достижения цели криминалистического программирования следственное (розыскное) действие любого вида следует представить как определенную последовательность ситуаций, сменяющую друг друга. Разнообразие типичных ситуаций, которые имеют место при производстве следственных (розыскных) действий, вызывают необходимость дифференцированного подхода к построению программ их производства.
Situational conditionality of construction and programs implementation of individual investigative (search) actions
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; окремі слідчі (розшукові) дії; отдельные следственные (розыскные) действия; separate investigative (search) actions; криміналістичне програмування; криминалистическое программирование; forensic programming; ситуаційна зумовленість; ситуационная обусловленность; situational conditionality; типові слідчі ситуації; типичные следственные ситуации; typical investigative situations