Система суб’єктів протидії корупційним проявам у публічній службі та особливості їх адміністративно-правового статусу - Музичук, Е. О.; Muzychuk, E. O.; Едуард Музичук (Гуманітарні аспекти цифрового суспільства : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 8 груд. 2022 р.). - Харків: НДІ ППС, 2022. - С. 65-67, 2022)
Відзначено, що система суб'єктів протидії корупційним проявам у публічній службі загалом складається з різних органів, установ, та осіб, які займаються боротьбою з корупцією та запобіганням корупційних проявів. Удосконалення адміністративно-правового статусу суб'єктів протидії корупції є важливим кроком у зміцненні протидії корупції в Україні, створенні прозорої та ефективної системи контролю, забезпеченні незалежності суб'єктів та виконанні міжнародних зобов'язань.

It was noted that the system of subjects for combating corruption in the public service generally consists of various bodies, institutions, and persons engaged in the fight against corruption and prevention of corruption. Improving the administrative and legal status of anti-corruption entities is an important step in strengthening anti-corruption in Ukraine, creating a transparent and effective control system, ensuring the independence of entities and fulfilling international obligations.

Отмечено, что система субъектов противодействия коррупционным проявлениям в публичной службе в целом состоит из различных органов, учреждений и лиц, занимающихся борьбой с коррупцией и предотвращением коррупционных проявлений. Усовершенствование административно-правового статуса субъектов противодействия коррупции является важным шагом в укреплении противодействия коррупции в Украине, создании прозрачной и эффективной системы контроля, обеспечении независимости субъектов и выполнении международных обязательств.
Keywords: суб’єкти протидії корупції; адміністративно-правовий статус; протидія корупційним проявам у публічній службі; класифікація; subjects of anti-corruption; administrative and legal status; anti-corruption in the public service; classification; субъекты противодействия коррупции; административно-правовой статус; противодействие коррупционным проявлениям в публичной службе; классификация