Характеристика окремих заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення - Пінчук, П. А.; Pinchuk, P. A. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 6, т. 1. - С. 249-252, 2016)
У статті на основі аналізу наукових поглядів учених і чинного законодавства України досліджено окремі заходи забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення. Наголошено, що для своєчасного та правильного розгляду справ і виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення допускаються адміністративне затримання особи, особистий огляд, огляд речей і вилучення речей і документів, у тому числі посвідчення водія, тимчасове затримання транспортного засобу. Запропоновано в межах органів Національної поліції проводити постійну роз’яснювальну роботу щодо ознайомлення особового складу з основними міжнародними актами в галузі прав людини, спонукати їх до гуманного виконання своїх повноважень.

The article, based on an analysis of scientific views of scholars and laws of Ukraine, studied specific measures to ensure the proceedings on administrative offenses. Emphasized that the timely and proper execution of proceedings and rulings on cases of administrative offenses admitted: administrative detention, personal examination, inspection and seizure of things of things and documents, including driver’s license, temporary detention of the vehicle. Proposed within the National Police authorities conduct ongoing outreach efforts to familiarize personnel with basic international instruments on human rights, encourage them to fulfill their mandate humane.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых и действующего законодательства Украины исследованы отдельные меры обеспечения производства по делам об административных правонарушениях. Отмечено, что для своевременного и правильного рассмотрения дел и исполнения постановлений по делам об административных правонарушениях допускаются административное задержание лица, личный досмотр, досмотр вещей и изъятие вещей и документов, в том числе удостоверения водителя, временное задержание транспортного средства. Предложено в пределах органов Национальной полиции проводить постоянную разъяснительную работу по ознакомлению личного состава с основными международными актами в области прав человека, побуждать их к гуманному выполнению своих полномочий.
Keywords: заходи; забезпечення провадження; адміністративне правопорушення; відповідальність; measures; ensure the proceedings; administrative offenses; liability; меры; обеспечение производства; административное правонарушение; ответственность