Щодо напрямів удосконалення системи професійної підготовки працівників слідчих підрозділів Національної поліції України в умовах воєнного стану - Масленникова, С. А.; Maslennykova, S. A. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 203-206, 2023)
Виділено основні напрямки вдосконалення системи професійної підготовки поліцейських для слідчих підрозділів: 1) узагальнення провідного досвіду підготовки поліцейських інших країн та використання його в Україні в процесі оптимізації процесу навчання; 2) залучення закордонних спеціалістів (тренерів) до процесу підготовки та навчання українських поліцейських; 3) впровадження новітніх інформаційних технологій у освітній процес ЗВО зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, розвиток тренінгової методики навчання.

The main areas of improvement of the system of professional training of police officers for investigative units are highlighted: 1) generalization of the leading experience of training police officers of other countries and its use in Ukraine in the process of optimizing the learning process; 2) involvement of foreign specialists (trainers) for the process of training and education of Ukrainian police officers; 3) introduction of the latest information technologies into the educational process of higher education institutions with specific learning conditions, who train police officers, develop training methods.

Выделены основные направления совершенствования системы профессиональной подготовки полицейских для следственных подразделений: 1) обобщение ведущего опыта подготовки полицейских других стран и использование его в Украине процессе оптимизации процесса обучения; 2) привлечение зарубежных специалистов (тренеров) к процессу подготовки и обучения украинских полицейских; 3) внедрение новейших информационных технологий в образовательный процесс ЗВО со специфическими условиями обучения, осуществляющих подготовку полицейских, развитие тренинговой методики обучения.
Keywords: професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка; воєнний стан; martial law; военное положение; слідчі підрозділи; investigative units; следственные подразделения; заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання; higher educational institutions with specific study conditions; высшие учебные заведения со специфическими условиями обучения