Завдання адвоката в адміністративному процесі - Падарян, Д. Г.; Padarian, D. H. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 70-72, 2021)
Визначено, що участь адвоката у забезпеченні прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина має вагоме значення як для всього суспільства загалом, так і для кожного з його членів окремо. Він є самостійним учасником адміністративного судочинства із власними завданнями, функціями та повноваженнями; самостійно формує правову позицію у справі, на власний розсуд обирає засоби та методи відстоювання прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина.

It was determined that the participation of a lawyer in ensuring the rights, freedoms and legitimate interests of a person and a citizen is of great importance both for the entire society as a whole and for each of its members individually. He is an independent participant in administrative proceedings with his own tasks, functions and powers; independently forms a legal position in the case, at his own discretion chooses the means and methods of defending the rights, freedoms and legitimate interests of a person and a citizen.

Определено, что участие адвоката в обеспечении прав, свобод и законных интересов человека и гражданина имеет важное значение как для всего общества в целом, так и для каждого из его членов в отдельности. Он является самостоятельным участником административного судопроизводства с собственными задачами, функциями и полномочиями; самостоятельно формирует правовую позицию по делу, по своему усмотрению выбирает средства и методы отстаивания прав, свобод и законных интересов человека и гражданина.
Keywords: адміністративне судочинство; administrative proceedings; административное судопроизводство; адвокат; lawyer; захист прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина; protection of rights, freedoms and legitimate interests of man and citizen; защита прав, свобод и законных интересов человека и гражданина