Національна поліція України як суб’єкт забезпечення національної безпеки - Загуменна, Ю. О.; Zagumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 164 - 168, 2022)
Зазначається, що визначаючи Національну поліцію як суб’єкт забезпечення національної безпеки та складовий елемент сектору безпеки та оборони, в Законі України «Про національну безпеку» фактично продубльовано визначення правового статусу поліції, який наведено в законі України про національну поліцію. Разом з тим, визначаючи Національну поліцію як суб’єкт забезпечення національної безпеки, в Законі про національну безпеку не прописані завдання поліції як суб’єкта вказаного сектору. Отмечается, что определяя Национальную полицию как субъект обеспечения национальной безопасности и составляющий элемент сектора безопасности и обороны, в Законе Украины «О национальной безопасности» фактически продублировано определение правового статуса полиции, приведенного в законе Украины о национальной полиции. Вместе с тем, определяя Национальную полицию как субъект обеспечения национальной безопасности, в Законе о национальной безопасности не прописаны задачи полиции как субъекта указанного сектора. It is noted that defining the National Police as a subject of national security and an integral part of the security and defense sector, The Law of Ukraine “On National Security” actually duplicates the definition of the legal status of the police, which is set out in the Law of Ukraine on the National Police. However, defining the National Police as a subject of national security, the Law on National Security does not prescribe the tasks of the police as a subject of this sector.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Україна. Ukraine. Украина; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; національна безпека; Держава і право. State and Law. Государство и право; National security; национальная безопасность