Місце та особливості спеціалізованих підрозділів органів внутрішніх справ як суб’єктів міжнародної взаємодії щодо протидії організованій злочинності - Лазарєв, Д. В.; Lazariev, D. V. (Право і безпека. - 2012. - № 3 (45). - С. 204-207, 2012)
Досліджено адміністративно-правовий статус спеціалізованих підрозділів органів внутрішніх справ у міжнародній взаємодії щодо протидії організованій злочинності, проаналізовано відповідну нормативно-правову базу. Окреслено повноваження вказаних суб’єктів, визначено їх становище та роль.

The administrative and legal status of special police units in the international cooperation against organized crime are researched, the relevant legal framework is analyzed, the powers of specified subjects are outlined, their position and role are defined.

Исследован административно-правовой статус специализированных подразделений органов внутренних дел в международном взаимодействии по противодействию организованной преступности, проанализирована соответствующая нормативно-правовая база. Обозначены полномочия указанных субъектов, определены их положение и роль.
The place and the features of special police units as the subjects of international cooperation against organized crime
Место и особенности специализированных подразделений органов внутренних дел как субъектов международного взаимодействия по противодействию организованной преступности
Keywords: адміністративно-правовий статус; administrative and legal status; административно-правовой статус; спеціалізовані підрозділи; specialized units; специализированные подразделения; органи внутрішніх справ; internal affairs bodies; органы внутренних дел; протидія організованій злочинності; combating organized crime; противодействие организованной преступности; міжнародна взаємодія; international interaction; международное взаимодействие