Кодифікація законодавства як форма правового реагування на соціальні трансформації: природа, межі та виклики доктрини - Райченко, С. П.; Raichenko, S. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 92-96, 2025)
Відзначено, що кодифікація законодавства в умовах соціальних трансформацій України постає не лише як засіб правової систематизації, а як складний інструмент адаптації до змін реальності, формування нових нормативних парадигм та утвердження верховенства права.

It is noted that the codification of legislation in the context of social transformations in Ukraine appears not only as a means of legal systematization, but also as a complex tool for adapting to changes in reality, forming new regulatory paradigms, and establishing the rule of law.
Keywords: кодифікація; кодифікація законодавства; соціальні трансформації; держава і право; codification; codification of legislation; social transformations; state and law