Загальна характеристика рівнів віктимологічної профілактики корисливо-насильницьких злочинів - Мірошніченко, Т. О.; Miroshnichenko , T. O. (Європейські перспективи. - 2016. - № 2. - С. 70-74, 2016)
У статті проаналізовані наукові погляди на визначення віктимологічної профілактики та її рівнів. Залежно від цілей і завдань, надана характеристика загальносоціальному, спеціально-кримінологічному та індивідуальному рівням віктимологічної профілактики корисливо-насильницьких злочинів, виділені суб’єкти, об’єкти, пріоритетні напрямки та заходи віктимологічної профілактики корисливо-насильницьких злочинів на кожному рівні.

Scientific points of view concerning the definition of victimological prevention and its levels have been analyzed in the article. Depending on the objectives andtasks the author has provided characteristics of general and social, special and criminological, individual levels of victimological prevention of lucrative and violent crimes; has determined subjects, objects, priorities and measures of victimological prevention of lucrative and violent crimes at every level.

В статье проанализированы научные взгляды на определение виктимологической профилактики и ее уровней. В зависимости от целей и задач, дана характеристика общесоциальному, специально-криминологическому и индивидуальному уровням виктимологической профилактики корыстнонасильственных преступлений, выделены субъекты, объекты, приоритетные направления и меры виктимологической профилактики корыстно-насильственных преступлений на каждом уровне.
Keywords: віктимологічна профілактика; корисливо-насильницькі злочини; рівні віктимологічної профілактики; протидія злочинності; victimological prevention; selfish and violent crimes; levels of victimological prevention; crime prevention; виктимологическая профилактика; корыстно-насильственные преступления; уровни виктимологической профилактики; противодействие преступности