Особливостi системи долаючої поведiнки пiдлiткiв: ґендерний аспект - Шахова, О. Г.; Shakhova, O. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7860-6972; Чепіга, Л. П.; Chepiga, L. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2519-5698 (Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Психологічні науки. – 2020. – Вип. 3. – С. 123-129, 2020)
Виявлено та проаналізовано ґендерні аспекти долаючої поведінки і життєстійкості підлітків. Визначено основні напрями стратегії зміцнення їх психологічного здоров’я та профілактики емоційних і поведінкових розладів.

The gender aspects of coping behavior and vitality of adolescents were identified and analyzed. The main directions of the strategy for strengthening their psychological health and prevention of emotional and behavioral disorders have been determined.

Выявлены и проанализированы гендерные аспекты преодолевающего поведения и жизнестойкости подростков. Определены основные направления стратегии укрепления их психологического здоровья и профилактики эмоциональных и поведенческих расстройств.
Particularities of adolescents’ coping: the gender aspect
Шахова, О. Г. Особливостi системи долаючої поведiнки пiдлiткiв: ґендерний аспект / Шахова Олена Григорiвна, Чепiга Лада Петрiвна // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Психологічні науки. – 2020. – Вип. 3. – С. 123-129. - DOI: https://doi.org/10.32999/ksu2312-3206/2020-3-15.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; підлітки; teenagers; подростки; ґендерні відмінності; gender differences; гендерные особенности; життєстійкість; vitality; жизнестойкость; долаюча поведінка; coping behavior; преодолевающее поведение; психологічний захист; psychological protection; психологический защита