Житлове право в доктрині національної правової та законодавчої системи - Василенко, М. Є.; Vasulenko, M. E. (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 105-108., 2020)
Зауважено, що житлове право є комплексним утворенням, що об'єднує різнорідні за своєю природою відносини, що мають на меті реалізацію державою своєї соціальної функції щодо забезпечення громадян житлом та створення правового механізму, що забезпечує сприятливі умови проживання в житловому приміщенні. Отмечено, что жилищное право представляет собой комплексное образование, объединяющее разнородные по своей природе отношения, имеющие целью реализацию государством своей социальной функции по обеспечению граждан жильем и создание правового механизма, обеспечивающего благоприятные условия проживания в жилом помещении. It is noted that housing law is a complex entity that unites relations of a heterogeneous nature, aimed at the implementation by the state of its social function to provide citizens with housing and the creation of a legal mechanism that provides favorable living conditions in a residential building.
Василенко М. Є. Житлове право в доктрині національної правової та законодавчої системи / М. Є. Василенко // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін. ; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 105-108.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; житлове право; жилищное право; housing law; система національного права; система национального права; система национального права; житлові правовідносини; жилищные правоотношения; housing legal relations