Філософське визначення юрисдикційних засобів захисту прав людини - Пайда, Ю. Ю.; Paida, Yu. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6424-6419 (Держава та регіони. Серія: Державне управління. – 2018. – № 3(63). – С. 25-28, 2018)
Розглянуто наукові підходи вивчення до такого явища як "юрисдикційні засоби захисту прав людини", зазначено мету такої діяльності. Визначно, як можуть використовуватися юридичні та юрисдикційні засоби захисту прав людини. Надано авторське визначення поняття "юридичні засоби захисту прав людини".

Scientific approaches to the study of such a phenomenon as "jurisdictional means of protection of human rights" are considered, the purpose of such activity is indicated. It is determined how legal and jurisdictional means of protection of human rights can be used. The author's definition of the concept of "legal means of protection of human rights" is given.

Рассмотрены научные подходы изучения такого явления как "юрисдикционные средства защиты прав человека", указана цель такой деятельности. Определенно, как могут использоваться юридические и юрисдикционные средства защиты прав человека. Дано авторское определение понятия "юридические средства защиты прав человека".
Пайда, Ю. Ю. Філософське визначення юрисдикційних засобів захисту прав людини / Ю. Ю. Пайда // Держава та регіони. Серія: Державне управління. – 2018. – № 3(63). – С. 25-28.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; права людини; human rights; права человека; захист прав людини; protection of human rights; защита прав человека; гарантії; guarantees; гарантии; юридичні засоби захисту прав людини; legal means of protection of human rights; юридические средства защиты прав человека