Правове визначення кола осіб, які можуть бути заявниками у справах про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку - Погребняк, О. С.; Pohrebniak, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3863-5530 (Форум права. – 2011. – № 1. – С. 789–797, 2011)
Розглянуто актуальну проблему визначення кола осіб, які можуть бути заявниками у справах про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку. Показано, що члени сім’ї особи, соціальний працівник, лікар-психіатр та будь-яка інша особа, яка має інтерес, мають право порушувати справу про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку.

The current problem of determination of persons who can present the application in the cases of coercive psychiatric aid in the court is researched. It is shown that members of the person’s family, a social worker, psychiatrist or a person who shows a special interest in the person can present the application in the cases of coercive psychiatric aid in the court.

Рассмотрена актуальная проблема определения круга лиц, которые могут быть заявителями по делам о предоставлении психиатрической помощи в принудительном порядке. Показано, что члены семьи лица, социальный работник, врач-психиатр и любое другое лицо, которое имеет интерес, имеют право возбуждать дело о предоставлении психиатрической помощи в принудительном порядке.
Legal Definition of a Circle of Persons Which Can Be Applicants on Affairs about Granting of the Psychiatric Help under Compulsion
Правовое определение круга лиц, которые могут быть заявителями по делам о предоставлении психиатрической помощи в принудительном порядке
Погребняк, О. С. Правове визначення кола осіб, які можуть бути заявниками у справах про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку [Електронний ресурс] / О. С. Погребняк // Форум права. – 2011. – № 1. – С. 789–797 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2011-1/11pocupp.pdf.
Погребняк О. С. "Правове визначення кола осіб, які можуть бути заявниками у справах про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку." Форум права 1 (2011): 789-797.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; надання психіатричної допомоги у примусовому порядку; заявник; заявитель; предоставление психиатрической помощи в принудительном порядке; applicant; granting of the psychiatric help under compulsion; психіатрична допомога; психиатрическая помощь; psychiatric help