Щодо питання про розмежування кримінального правопорушення, передбаченого статтею 201-2 КК України, від кримінального правопорушення, передбаченого статтею 191 КК України - Ященко, А. М.; Yashchenko, A. M.; Ященко Андрій Миколайович (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 252-256, 2025)
Розглянуто питання співвідношення та розмежування складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 201-2 КК України, із окремими складами кримінальних правопорушень проти власності, визначальне місце серед яких посідає склад кримінального правопорушення, передбачений ст. 191 КК України. Відзначено, що кримінальне правопорушення, передбачене ст. 201-2 КК України, не є прикладом надмірної криміналізації. У порівнянні цього кримінального правопорушення з кримінальним правопорушенням, передбаченим ст. 191 КК України, слід виходити з того, що ці протиправні посягання розрізняються між собою за всіма елементами та ознаками складу кримінального правопорушення.

The issue of the correlation and delimitation of the composition of the criminal offense provided for in Art. 201-2 of the Criminal Code of Ukraine with separate compositions of criminal offenses against property, among which the composition of the criminal offense provided for in Art. 191 of the Criminal Code of Ukraine occupies a decisive place. It is noted that the criminal offense provided for in Art. 201-2 of the Criminal Code of Ukraine is not an example of excessive criminalization. When comparing this criminal offense with the criminal offense provided for in Art. 191 of the Criminal Code of Ukraine, it should be assumed that these unlawful encroachments differ from each other in all elements and features of the composition of the criminal offense.
Keywords: розмежування кримінальних правопорушень; стаття 201-2 Кримінального кодексу України; стаття 191 Кримінального кодексу України; чуже майно; гуманітарна допомога; delimitation of criminal offenses; Article 201-2 of the Criminal Code of Ukraine; Article 191 of the Criminal Code of Ukraine; property of others; humanitarian aid