Досвід минулих реформ системи кримінальної юстиції України як підґрунтя до її реформування в сучасних умовах - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Проблеми реформування національного законодавства в умовах адміністративної реформи: матеріали наук.-практ. конф. ( м. Київ, 31 січ. 2011 р.). - Київ-Харків: ВГО «Майбутнє країни», 2011. - С. 41-44, 2011)
Проведено аналіз процесу реформування системи кримінальної юстиції з часу здобуття Україною незалежності. Реформування системи органів державної влади, об’єднаних за функціональним призначенням, повинно мати своїм наслідком відмову від старої радянської системи взаємин між людиною і правоохоронними органами шляхом формування системи кримінальної юстиції, заснованої на демократичних ідеях, вироблених світовою практикою.

The analysis of the process of reforming the system of criminal justice has been carried out since Ukraine gained independence. Reforming the system of state power bodies, united according to their functional purpose, should result in the rejection of the old Soviet system of relations between a person and law enforcement bodies by forming a system of criminal justice based on democratic ideas worked out by world practice.

Проведен анализ процесса реформирования системы уголовной юстиции с момента обретения Украиной независимости. Реформирование системы органов государственной власти, объединенных по функциональному назначению, должно иметь своим следствием отказ от старой советской системы взаимоотношений между человеком и правоохранительными органами путем формирования системы уголовной юстиции, основанной на демократических идеях, выработанных мировой практикой.
Голубов А. Є. Досвід минулих реформ системи кримінальної юстиції України як підґрунтя до її реформування в сучасних умовах / Голубов А. Є. // Проблеми реформування національного законодавства в умовах адміністративної реформи: матеріали наук.-практ. конф. (м. Київ, 31 січ. 2011 р.). - Київ-Харків: ВГО «Майбутнє країни», 2011. - С. 41-44.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; реформування кримінальної юстиції; reform of criminal judicial proceedings; реформирование уголовного судопроизводства