Безпритульні діти: соціальний портрет - Болотова, В. О.; Bolotova, V. O.; Чернецька, Т. Н.; Chernetska, T. N. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 296-300, 2002)
За результатами проведеного соціологічного дослідження спробували створити соціальний портрет сучасних харківських безпритульних. Зазначено, що сімейне неблагополуччя, відсутність адекватного виховання й емоційної підтримки, девіантна поведінка найближчого оточення призводять до того, що діти, зрештою, опиняються на вулиці, де відбувається розвиток негативних тенденцій їх поведінки, що, у свою чергу, призводить до вчинення ними протиправних дій. По результатам проведенного социологического исследования попытались создать социальный портрет современных харьковских бездомных. Отмечено, что семейное неблагополучие, отсутствие адекватного воспитания и эмоциональной поддержки, девиантное поведение ближайшего окружения приводят к тому, что дети, в конце концов, оказываются на улице, где происходит развитие негативных тенденций их поведения, что, в свою очередь, приводит к совершению ими противоправных действий. Based on the results of a sociological study, they tried to create a social portrait of modern Kharkov homeless people. It is noted that family dysfunction, lack of adequate upbringing and emotional support, deviant behavior of the immediate environment lead to the fact that children, in the end, find themselves on the street, where the development of negative trends in their behavior, which, in turn, leads to the commission of illegal actions by them.
Болотова, В. О. Безпритульні діти: соціальний портрет / В. О. Болотова, Т. Н. Чернецька // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 296-300
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безпритульні діти; беспризорные дети; street children; характеристика сімей; характеристика семей; characteristics of families; девіантна поведінка; девиантное поведение; deviant behavior; спосіб життя на вулиці; образ жизни на улице; street lifestyle