Проблеми цивільного права та процесу - Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Харківський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Асоціація цивілістів України»; Науковий парк «Наука та безпека» (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
У збірнику розміщено тези наукових доповідей та повідомлень, у яких розглядаються актуальні проблеми цивільного, сімейного та цивільного процесуального права.

The collection contains theses of scientific reports and reports, which consider current problems of civil, family and civil procedural law.

В сборнике размещены тезисы научных докладов и сообщений, в которых рассматриваются актуальные проблемы гражданского, семейного и гражданского процессуального права.
Тези доповідей учасників науково-практичної конференції, присвяченої 98-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна
Keywords: Збірники матеріалів наукових конференцій. Materials of conferences. Сборники материалов научных конференций; Materials of conferences. Збірники матеріалів наукових конференцій. Сборники материалов научных конференций; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Україна. Ukraine. Украина; Сімейне право. Family law. Семейное право; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Спадкове право. Inheritance law. Наследственное право; приватне право; війна; умови воєнного стану; война; war; martial law conditions