Гендерні аспекти феномена «психологічна розумність» - Резнік, К. О.; Reznik, K. O. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 121-123, 2023)
Визначено психологічну розумність як ступінь доступності людині її внутрішнього досвіду, зміст переживань, наскільки людина знаходиться в контакті із власним психічним змістом, наскільки він є для неї цікавим, емоційно включеним у побудову образу Я. Окреслено взаємозв’язки психологічної розумності та емоційного інтелекту у жінок та чоловіків середнього віку.

Psychological intelligence is defined as the degree of accessibility to a person of his inner experience, the content of experiences, the extent to which a person is in contact with his own mental content, the extent to which it is interesting for him, emotionally included in the construction of the self-image. The relationship between psychological intelligence and emotional intelligence in women and middle-aged men.

Определена психологическая разумность как степень доступности человеку его внутреннего опыта, содержание переживаний, насколько человек находится в контакте с собственным психическим содержанием, насколько он для него интересен, эмоционально включен в построение образа Я. Обозначены взаимосвязи психологической разумности и эмоционального интеллекта у женщин и мужчин среднего возраста.
Резнік, К. О. Гендерні аспекти феномена «психологічна розумність» / Катерина Олександрівна Резнік // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 121-123.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; психологічна розумність; psychological intelligence; психологическая разумность; емоційний інтелект; emotional intelligence; эмоциональный интеллект; гендерний аспект; gender aspect; гендерный аспект; жінки середнього віку; чоловіки середнього віку