Зарубіжний досвід організації діяльності судово-експертних установ - Чумак, В. В. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 4(91). - С. 235-244, 2020)
Досліджено зарубіжний досвід організації та діяльності судово-експертних установ на прикладі таких держав, як Німеччина, Франція, Велика Британія, Нідерланди та Чехія. Наголошено на законодавчих особливостях функціонування судово-експертних установ і регулювання правового статусу експерта. Визначено, що незалежно від відомчого підпорядкування судово-експертних установ їх діяльність ґрунтується на міжнародних стандартах.

The foreign experience of the organization and activity of forensic institutions on the example of such countries as Germany, France, Great Britain, the Netherlands and the Czech Republic is studied. Emphasis is placed on the legislative features of the functioning of forensic institutions and the regulation of the legal status of the expert. It is determined that regardless of the departmental subordination of forensic institutions, their activities are based on international standards.

Исследован зарубежный опыт организации и деятельности судебно-экспертных учреждений на примере таких стран, как Германия, Франция, Великобритания, Нидерланды и Чехия. Отмечены законодательные особенности функционирования судебно-экспертных учреждений и регулирования правового статуса эксперта. Определено, что независимо от ведомственного подчинения судебно-экспертных учреждений их деятельность основывается на международных стандартах.
International experience of organization and activities of forensic expert institutions
Чумак, В. В. Зарубіжний досвід організації діяльності судово-експертних установ / Володимир Валентинович Чумак // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 4(91). - С. 235-244. - DOI: https://doi.org/10.32631/v.2020.4.22.
Чумак, В. В. (2020) «Зарубіжний досвід організації діяльності судово-експертних установ», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 91(4), с. 235-244. doi: 10.32631/v.2020.4.22.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; судово-експертні установи; судебно-экспертные учреждения; forensic institutions; судово-експертна діяльність; судебно-экспертная деятельность; forensic activity; експерт; эксперт; expert; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Німеччина; Германия; Germany; Франція; Франция; France; Велика Британія; Великобритания; Great Britain; Нідерланди; Нидерланды; Netherlands; Чехія; Чехия; Czech Republic