Історичний розвиток підсудності у кримінальному судочинстві України - Захарченко, О. В.; Zaharchenko, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7384-383X (Форум права. – 2014. – № 3. – С. 116–122., 2014)
Розглянуто становлення кримінального законодавства, що регулює питання визначення підсудності кримінальних справ шляхом аналізу історичних і правових передумов її виникнення. Досліджені види підсудності відповідно до норм кримінального процесуального законодавства, яке діяло на конкретному етапі розвитку.

We consider the establishment of the criminal law, which governs the determination of jurisdiction of criminal cases by analyzing the historical and legal conditions of its occurrence. It was investigated types of jurisdiction in accordance with the rules of criminal procedure legislation in force at a particular stage of development.

Рассмотрено становление уголовного законодательства, которое регулирует вопросы определения подсудности уголовных дел путем анализа исторических и правовых условий ее возникновения. Исследованы виды подсудности в соответствии с нормами уголовного процессуального законодательства, которое действовало на конкретном этапе развития.
Захарченко, О. В. Історичний розвиток підсудності у кримінальному судочинстві України [Електронний ресурс] / О. В. Захарченко // Форум права. – 2014. – № 3. – С. 116–122. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2014_3_20.pdf.
Захарченко О. В. "Історичний розвиток підсудності у кримінальному судочинстві України." Форум права 3 (2014): 116–122.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; підсудність; суд; кримінальне судочинство; кримінальне провадження; подсудность; уголовное производство; jurisdiction; Історія. History. История