Тенденції державної політики доходів України: недоліки та напрями її реформування - Коваленко, Є. О.; Kovalenko, Ye. O. (Питання сучасної науки і права : матеріали ХІІ Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищ. освіти (м. Суми, 23 квіт. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 232-235, 2021)
Стверджено, що в Україні мають місце такі негативні явища, як низький рівень доходів населення, негативна диспропорція в їх структурі, висока регіональна диференціація заробітної плати громадян, низький рівень оплати праці у низці галузей та регіонів країни, а також заборгованість з її виплати.

It is asserted that such negative phenomena as low level of population incomes, negative disproportion in their structure, high regional differentiation of citizens' wages, low level of remuneration in a number of industries and regions of the country, as well as arrears for its payment, are taking place in Ukraine.

Утверждено, что в Украине имеют место такие негативные явления, как низкий уровень доходов населения, отрицательная диспропорция в их структуре, высокая региональная дифференциация заработной платы граждан, низкий уровень оплаты труда в ряде отраслей и регионов страны, а также задолженность по ее выплате.
Keywords: доходи населення; incomes of the population; доходы населения; державна політика; state policy; государственная политика; реформування; reformation; реформирование