Служба в органах внутрішніх справ як приклад об’єктивної диференціації норм трудового права - Мельник, К. Ю.; Melnyk, K. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8960-0234 (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 168-172, 2011)
Розглянуто підстави диференціації норм трудового права. Обґрунтовано, що за своєю сутністю служба в органах внутрішніх справ є різновидом найманої праці, а відмінності в правовому регулюванні трудових відносин осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ слід відносити до об’єктивної диференціації.

The bases of differentiation of norms of the labour law are considered. It is proved that on its essence the service in law enforcement agencies is a wage labour version, and differences in legal regulation of labour relations of persons of ordinary and commanding structure of law enforcement agencies should be carried to the objective differentiation.

Рассмотрены основания дифференциации норм трудового права. Обосновано, что по своей сущности служба в органах внутренних дел является разновидностью наемного труда, а отличия в правовом регулировании трудовых отношений лиц рядового и начальствующего состава органов внутренних дел следует относить к объективной дифференциации.
Service in law enforcement agencies as an example of the objective differentiation
Служба в органах внутренних дел как пример объективной дифференциации норм трудового права
Мельник, К. Ю. Служба в органах внутрішніх справ як приклад об’єктивної диференціації норм трудового права / К. Ю. Мельник // Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 168-172.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; трудові відносини; трудовые отношения; labor relations; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; норми трудового права; нормы трудового права; rules of labor law