Психологічні основи прогнозу надійності професійної діяльності керівника ОВС - Потапова, С. М.; Potapova, S. M. (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2010. - Вип. 8. - С. 89-91, 2010)
Зазначено, що професійна дяльність керівника ОВС вимагає як здібності підтримувать свою працездатність на високому рівні (витривалість), так і швидкості реагування. Саме це визначає необхідність вживання прийомів саморегуляції психічних станів, які заважають надійності діяльності.

It is noted that the professional activity of the head of internal affairs requires both the ability to maintain one's work capacity at a high level (endurance) and the speed of response. This is precisely what determines the need to use methods of self-regulation of mental states that interfere with the reliability of activity.

Отмечено, что профессиональная деятельность руководителя органов внутренних дел требует как способности поддерживать свою работоспособность на высоком уровне (выносливость), так и быстроту реагирования. Именно это определяет необходимость применения приемов саморегуляции психических состояний, мешающих надежности деятельности.
Keywords: професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность; керівники органів внутрішніх справ; heads of internal affairs bodies; руководители органов внутренних дел; психічний стан; mental state; психическое состояние; саморегуляція; self-regulation; саморегуляция