Поняття та особливості соціального захисту учасників бойових дій - Митько, Я. В.; Mytko, Ya. V. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 40, т. 3. - С. 39-43, 2016)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених щодо розуміння поняття «соціальний захист», сформовано авторське визначення терміну «соціальний захист учасників бойових дій». Констатовано, що ефективна реалізація заходів соціального захисту учасників бойових дій дозволяє «увімкнутись» даній категорії осіб у суспільні процеси, які відбуваються у державі, а також підтвердити їх високий соціальний статус. Виокремлено найбільш характерні особливості соціального захисту учасників бойових дій.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists in understanding the concept of «social protection», the author's definition of the term «social protection of participants in hostilities» was formed. It was stated that effective implementation of measures of social protection of combatants allows to «engage» in this category of persons in social processes that take place in the state, as well as to confirm their high social status. The most characteristic features of social protection of participants in combat operations are singled out.

В статье, на основе анализа научных взглядов ученых к пониманию понятия «социальная защита», сформировано авторское определение термина «социальная защита участников боевых действий». Констатировано, что эффективная реализация мер социальной защиты участников боевых действий позволяет «включиться» данной категории лиц в общественные процессы, которые происходят в государстве, а также подтвердить их высокий социальный статус. Выделены наиболее характерные особенности социальной защиты участников боевых действий.
Concepts and features of social protection of combatants
Keywords: соціальний захист; учасники бойових дій; соціально-правовий статус; суб’єктний склад; social protection; participants in military operations; socio-legal status; subject structure; социальная защита; участники боевых действий; социально-правовой статус; субъектный состав