Загальнотеоретична характеристика окремих видів неюрисдикційного процесу - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2016. - Вип. 22. - С. 31-34, 2016)
Статтю присвячено характеристиці неюрисдикційного процесу. Здійснено аналіз юридичної літератури, присвяченої вивченню різновидів цієї категорії. Розглянуто окремі види неюрисдикційного процесу, надано їх визначення. Визначено, що неюрисдикційний процес є особливою правовою формою діяльності суб’єктів у відповідності із чинним законодавством, яка здійснюється уповноваженими державними органами, посадовими особами, а також іншими зацікавленими у вирішенні юридичних справ суб’єктами права.

This article is devoted to the neyurisdiktsionnogo process. Spend a legal analysis of the literature devoted to the study of species in this category. We consider certain types neyurisdiktsionnogo process, represented by their definition. It was determined that the process is neyurisdiktsionny particular legal form of business entities in accordance with the current legislation, which is carried out by the authorized state bodies, officials, and other stakeholders in solving legal cases the entities.

Статья посвящена характеристике неюрисдикционного процесса. Проведен анализ юридической литературы, посвященной изучению разновидностей данной категории. Рассмотрены отдельные виды неюрисдикционного процесса, представлены их дефиниции. Определено, что неюрисдикционный процесс является особой правовой формой деятельности субъектов в соответствии с действующим законодательством, которая осуществляется уполномоченными государственными органами, должностными лицами, а также другими заинтересованными в решении юридических дел субъектами права.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; юридичний процес; правозастосовний процес; юрисдикційна діяльність; неюрисдикційний процес; бюджетний процес; дозвільно-ліцензійний процес; нотаріальний процес; реєстраційний процес; legal process; enforcement process; jurisdictional activity; budget process; licensing activity; notarial process; registration process; юридический процесс; правоприменительный процесс; юрисдикционная деятельность; неюрисдикционный процесс; бюджетный процесс; разрешительно-лицензионный процесс; нотариальный процесс; регистрационный процесс