Питання системи органів кримінальної юстиції - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 90-91, 2016)
Проаналізовано систему органів кримінальної юстиції України. Вказується, що ця система повинна відповідати її функціональному призначенню в механізмі державного управління (захист прав, свобод та законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних посягань), а завдання і функції повинні визначати її організаційну структуру.

Analyzed the criminal justice system in Ukraine. It is noted that the system should conform to the functions in the mechanism of state management (protection of the rights, freedoms and lawful interests of citizens, society and state from criminal encroachments). Tasks and functions of the criminal justice system in Ukraine should determine its organizational structure.

Проанализирована система органов уголовной юстиции Украины. Отмечено, что эта система должна соответствовать своему функциональному назначению в механизме государственного управления (охрана прав, свобод и законных интересов граждан, общества и государства от преступных посягательств), а возложенные на нее задачи и функции должны определять ее организационную структуру.
Голубов, А. Є. // Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Ун-т Англія Раскін ; Праз. ін-т дослідж. з питань безпеки (PSSI) ; Чес. кримінол. т-во ; Харків. міськ. осередок гром. орг. «Всеукр. асоц. кримін. права». – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 90-91.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; система органів кримінальної юстиції; система органов уголовной юстиции; criminal justice system; кримінальна юстиція; уголовная юстиция; criminal justice