Суб’єкт злочину, передбаченого ст. 163 КК України - Кондратов, Д. Ю.; Kondratov, D. Y. (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 50-62., 2014)
У статті, на основі аналізу діючих кримінально-правових приписів та спеціальної наукової літератури, проведено аналіз обов’язкових ознак суб’єкта злочину, передбаченого ч. 1 ст. 163 КК. З’ясовано, що ним є загальний суб’єкт, а у випадках, передбачених ч. 2 ст. 163 КК, цей злочин може вчинюватися загальним суб’єктом із додатковими ознаками.

The article, based on an analysis of the current legislation on criminal liability and special scientific literature, analysis of the essential characteristics of the subject of an offense under Part. 1 tbsp. 163 of the Criminal Code. Found that it is a common subject, and in the cases stipulated hours. 2 tbsp. 163 of the Criminal Code, it is a crime to be committed to the general subject of additional features.

В статье, на основе анализа действующего законодательства об уголовной ответственности и специальной научной литературы, проведен анализ обязательных признаков субъекта преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 163 УК. Выяснено, что им является общий субъект, а в случаях, предусмотренных ч. 2 ст. 163 УК, это преступление может быть совершено общим субъектом с дополнительными признаками.
Кондратов, Д. Ю. Суб’єкт злочину, передбаченого ст. 163 КК України / Д. Ю. Кондратов // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2014. - № 7. - С. 50-62.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; склад злочину; суб’єкт злочину; спеціальний суб’єкт злочину; суб’єкт із додатковими ознаками; осудність; вік кримінальної відповідальності; таємниця кореспонденції; конфіденційна інформація; злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина; subject of crime; special subject of crime; subject to further features; sanity; age of criminal responsibility; privacy of correspondence; corpus delicti; secrecy of correspondence; состав преступления; субъект преступления; специальный субъект преступления; субъект с дополнительными признаками; вменяемость; возраст уголовной ответственности; тайна корреспонденции