Бригади швидкого реагування в рамках миротворчих місій ООН - Веселкова, А.; Veselkova, A. (Діяльність органів правопорядку під час та після збройних конфліктів (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХIV Міжнар. студ. наук.-практ. конф. інозем. мовами (м. Вінниця, Україна, 14 квіт. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 184-185, 2023)
Розглянуто діяльність багатофункціональних бригад швидкого реагування, які розгорнуті в рамках миротворчих місій ООН у Малі, Демократичної Республіці Конго. Такі бригади довели свою ефективність при виконанні невідкладних заходів тимчасового характеру, насамперед, щодо нейтралізації незаконних збройних формувань бойовиків.

The activity of multi-functional rapid response teams, which are deployed within the framework of UN peacekeeping missions in Mali, Democratic Republic of Congo, is considered. Such brigades have proven their effectiveness for the implementation of urgent measures of a temporary nature, first of all, regarding the neutralization of illegal armed formations of militants.

Рассмотрена деятельность многофункциональных бригад быстрого реагирования, развернутых в рамках миротворческих миссий ООН в Мали, Демократической Республике Конго. Такие бригады доказали свою эффективность при выполнении неотложных мер временного характера, прежде всего, по нейтрализации незаконных вооруженных формирований боевиков.
Веселкова, А. Бригади швидкого реагування в рамках миротворчих місій ООН / Анастасія Веселкова // Діяльність органів правопорядку під час та після збройних конфліктів (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХIV Міжнар. студ. наук.-практ. конф. інозем. мовами (м. Вінниця, Україна, 14 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека», Каф. іноз. мов ф-ту № 4. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 184-185.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; ООН; UN; миротворча місія; peacekeeping mission; миротворческая миссия; бригади швидкого реагування; rapid response teams; бригады быстрого реагирования