Гендерні особливості професійного становлення особистості студента - Мілорадова, Н. Е.; Miloradovа, N. E.; Мовмига, Н. Є.; Movmyha , N. Ye. (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2015. - Вип. 18. - С. 133-145, 2015)
У статті досліджуються гендерні особливості професійного становлення особистості студента, що супроводиться зміною уявлень індивіда про себе і своє місце на соціальному світі і світі професій. Гендер надає соціально рольовий статус особистості, який визначає можливості в освіті, професійній діяльності, суспільному виробництві. У зв'язку з цим важливим аспектом стає вивчення професійного становлення з позиції гендерного підходу, коли в центрі уваги стає учень і його особові особливості.

The article examines the gender features of the student's professional personality formation, which is accompanied by a change in the individual's ideas about himself and his place in the social world and the world of professions. Gender provides a social role status of an individual, which determines opportunities in education, professional activity, and social production. In connection with this, an important aspect is the study of professional formation with positions of the gender approach, when the focus is on the student and his personal characteristics.

В статье исследуются гендерные особенности профессионального становления личности студента, сопровождающегося изменением представлений индивида о себе и своем месте в социальном мире и мире профессий. Гендер предоставляет социально ролевой статус личности, который определяет возможности в образовании, профессиональной деятельности, общественном производстве. В связи с этим важным аспектом становится изучение профессионального становления с позиции гендерного подхода, когда в центре внимания становится учащийся и его личностные особенности.
Keywords: гендер; gender; гендерні особливості; gender characteristics; гендерные особенности; особистість; personality; личность; студент; student; професійне становлення; professional formation; профессиональное становление