Принципи дозвільної діяльності правоохоронних органів України - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Право і безпека. - 2010. - № 4 (36). - С. 80-84, 2010)
Досліджено сутність принципів права, на підставі чого визначено поняття «принципи дозвільної діяльності правоохоронних органів» та використовуючи науковий підхід «від загального до конкретного», класифіковано принципи дозвільної діяльності правоохоронних органів на групи: а) загальні принципи; б) принципи дозвільної діяльності, або особливі принципи; в) власне принципи дозвільної діяльності правоохоронних органів України.

Essence of principles of right is investigated, on the basis of what a concept «principles of permissive activity of law enforcement authorities» is certain and using scientific approach «from general to concrete», principles of permissive activity of law enforcement authorities are classified on groups: а) general principles; b) principles of permissive activity, or special principles; c) actually principles of permissive activity of law enforcement authorities.

Исследована сущность принципов права, на основании чего определено понятие «принципы разрешительной деятельности правоохранительных органов» и используя научный подход «от общего к конкретному», классифицированы принципы разрешительной деятельности правоохранительных органов на группы: а) общие принципы; б) принципы разрешительной деятельности, или особенные принципы; в) собственно принципы разрешительной деятельности правоохранительных органов.
Принципы разрешительной деятельности правоохранительных органов Украины
Principles of permissive activity of law enforcement authorities of Ukraine
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правоохоронна діяльність; правоохранительная деятельность; law enforcement; дозвільна діяльність; licensing activities; разрешительная деятельность; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; правоохоронні органи; правоохранительные органы