Адміністративно-правові засади запобігання домашньому насильству щодо дітей - Петрова, Д. Г.; Petrova, D. H. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 132-135, 2019)
Зазначено, що протидія домашньому насильству щодо дитини є сьогодні важливим напрямом діяльності державних органів і розглядається не лише як соціальна проблема, а як проблема захисту прав дитини як людини, що вимагає вироблення належних правових засобів її розв’язання.

It is noted that combating domestic violence against children is today an important area of ​​activity of state bodies and is considered not only as a social problem, but as a problem of protecting the rights of the child as a person, which requires the development of appropriate legal means for its solution.

Отмечено, что противодействие домашнему насилию в отношении ребенка является сегодня важным направлением деятельности государственных органов и рассматривается не только как социальная проблема, но и как проблема защиты прав ребенка как человека, что требует выработки надлежащих правовых средств ее решения.
Петрова, Д. Г. Адміністративно-правові засади запобігання домашньому насильству щодо дітей / Діана Григорівна Петрова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 132-135.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правові засади; administrative and legal principles; административно-правовые основы; насильство щодо дітей; violence against children; насилие в отношении детей; Кримінологія. Criminology. Криминология; запобігання домашньому насильству; prevention of domestic violence; предотвращение домашнего насилия