Особливості правового регулювання бюджетного процесу в Україні - Деніс, О. В.; Denis, O. V. (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 2. - С. 81-85, 2017)
Досліджено бюджетний процес як фінансово-правовий інститут, що характеризується особливостями реалізації бюджетних повноважень його учасників у діяльності з приводу складання бюджетів, їх розгляду та затвердження нормативних актів, виконання, підготовки та затвердження рішення про виконання. Доведено, що пов’язаність матеріальних і процесуальних бюджетних правовідносин зумовлює специфіку реалізації бюджетних повноважень і сутність поняття «бюджетний процес».

The budget process as a financial and legal institution, characterized by the peculiarities of the implementation of budgetary powers of its participants in the activities of budgeting, their consideration and approval of regulations, implementation, preparation and approval of the decision on implementation. It is proved that the connection of material and procedural budgetary legal relations determines the specifics of the implementation of budgetary powers and the essence of the concept of "budgetary process".

Исследован бюджетный процесс как финансово-правовой институт, который характеризуется особенностями реализации бюджетных полномочий его участников по поводу составления бюджетов, их рассмотрения и утверждения нормативных актов, исполнения, подготовки и утверждения решения о выполнении. Доказано, что общность материальных и процессуальных бюджетных правоотношений обусловливает специфику реализации бюджетных полномочий и сущность понятия «бюджетный процесс».
Specifics of legal regulation of the budget process in Ukraine
Деніс, О. В. Особливості правового регулювання бюджетного процесу в Україні / Деніс О. В. // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 2. - С. 81-85.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; бюджет; budget; бюджетний процес; бюджетный процесс; budget process; бюджетні повноваження; бюджетные полномочия; budgetary powers; процесуальні бюджетні правовідносини; процессуальные бюджетные правоотношения; procedural budgetary legal relations; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation